13 juni 2017

Afgelopen week was ik in verband met een korte vakantie afwezig. Het wordt dan duidelijk dat er in een (ook nog) korte week heel veel gebeurd.  De planning van de traveetest blijkt anders te gaan verlopen. Wel volgens planning zal maandag 19 juni de aannemer gaan starten met de renovatie van de binnenzijde van de woningen . Het vervangen van de puien en de daarmee verbonden asbest sanering schuift helaas op. De werktekeningen van de nieuwe gevelelementen voldoen nog niet aan de strenge ZEP-kwalificaties. Pas nadat deze zijn aangepast en goedgekeurd kan de aannemer de profielen gaan bestellen. Inclusief de levertijd is de verwachting dat de puienrenovatie pas na de bouwvakvakantie zal plaatsvinden.

Voor de bewoners van gebouw E , waar de traveetest wordt uitgevoerd, is een informatieochtend gehouden op zaterdag 20 mei. Velen van u vragen zich af welke hinder de renovatiewerkzaamheden zullen gaan geven. Ook de communicatie met u en de mate van hinder zullen we bij deze traveetest gaan ervaren. Het bouwbedrijf zal telkens via een zogenaamde hinderkalender vooraf aangeven welke activiteiten worden uitgevoerd en welke hinder de bewoners van blok E hierbij kunnen verwachten. Regelmatig wordt tijdens het spreekuur gevraagd of men de woning moet verlaten en hoe lang één en ander gaat duren.  Het uitwisselen van de gevelelementen zal een dag in beslag nemen en de voorbereiding hiervoor ook een dag. Alleen tijdens de asbestsanering die enkele uren duurt, kunt u om veiligheidsredenen uw woning alleen in of uit onder begeleiding van de asbestsaneerder. Vanaf 20 juni zal er op de website van park Boswijk en bij het kantoor van de VvE nabij de entree, nadere informatie aanwezig zijn ten aanzien van planning, de verwachte hinder en de bouwplaatsinrichting.

Samen met de architect worden een aantal alternatieven uitgewerkt voor de entreepartijen en diverse details. Inmiddels is de omgevingsvergunningaanvraag voor de kopgevel gepubliceerd en wordt de vergunning daarvoor binnenkort verwacht.

Op basis van de nieuwe situatie heeft de VvE opdracht geven voor een nieuw meerjarenonderhoudsplan.  Middels dit plan is inzichtelijk welke reserveringen de VvE de komende jaren dient te doen om na de renovatie van ons Park Boswijk ook het onderhoudstoestand weer op acceptabel niveau te houden.

 

Bert van der Laan

Projectleider VvE

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *