,

3 mei 2017

Traveetest

Zoals Hans Davids in het vorige bouwbulletin al aankondigde gaat er binnenkort nu eindelijk iets gebeuren. In de maand juni zal de traveetest worden uitgevoerd. Vier woningen boven elkaar in gebouw E ( appartement 397, 428, 459 en 489/490) worden gerenoveerd. De onderste drie appartementen zijn eigendom van WoonGoed Zeist (WGZ); de bovenste woning; het penthouse is van Stichting Park Boswijk (SPB). Alle appartementen staan  leeg en lenen zich daarom goed voor deze test.  Bij deze vier woningen zullen in opdracht van de VvE de puien worden vervangen en zal er CO2-gestuurde ventilatie worden aangebracht. De eigenaren van de woningen zullen de keuken, toilet en badkamer renoveren en een nieuw verwarmingssysteem aanbrengen.  Het blijkt nu dat door het toepassen van ZEP-maatregelen een lucht-water pomp installatie niet nodig is om de vereiste energieindex (en dus besparing) te halen.

Bouwmethodiek, hinder en asbestsanering

Om ook inzicht te krijgen in de mate van hinder tijdens de renovatiewerkzaamheden zullen voor het vervangen van de gevelpuien en bijbehorende asbestsanering, twee verschillende methodes worden toegepast en uitgetest. Na afloop van de traveetest hebben we dan een goed beeld welke methode het meest geschikt is. Ook in de woningen zullen meerdere renovatiescenario’s worden uitgeprobeerd. Bedoeling van de test is om op de gebieden van planning, hinder, financien, bouwtechniek en bouwdetaillering de juiste keuze’s te kunnen maken, voordat de echte renovatie na de zomer gaat starten.

  kopgevel voorzien van 20 cm isolatie en stucwerk

Ballustrades

De glazen balustrades, zoals ook in de mock-up gepresenteerd, vielen bij velen niet in goede aarde. Over “mooi en niet mooi” blijven er natuurlijk altijd onoplosbare discussies.  Het argument zoals door velen van uw ingebracht in diverse overlegmomenten, betreffende het ontbreken van een gevoel van veiligheid hebben wij aangegeven aan de architect.  Er is nu een balustrade gedacht die ter plaatse van de voordeur en balkondeur wat meer gesloten is. Door het meer of minder draaien van de zogenaamde balusters (stalen strippen) ontstaat zoals te zien, een soort golfpatroon.

Kopgevel

Onderdeel van de proef is ook dat één kopgevel zal worden voorzien van isolatie aan de buitenzijde, die vervolgens wordt gestuct. De bovenste terugliggende woning, die nu terecht penthouse wordt genoemd, wordt bekleed met een onderhoudsvrije bekleding in hout-look.

Uitvoering

De keuze voor de aannemer is na een gedegen selectie  gemaakt. Voor zowel de werkzaamheden van de VvE als voor WGZ is dit Bouwbedrijf Van Schaik uit Breukelen. Het is een familiebedrijf en middelgrote bouwer met veel ervaring in renovaties. De laatste detailafspraken met de aannemer worden deze week gemaakt, waarna de definitieve planning bekend zal zijn. Op dit moment gaan we uit van de start begin juni en een uitvoeringsperiode van circa 4 weken.

Informatie en communicatie

Op zaterdag 20 mei zal er van 10.00-12.00 uur voor de bewoners van blok Eik een informatiebijeenkomst worden gehouden in de Rietschans. Nadere informatie over die bijeenkomst volgt voor de betrokkenen. U kunt hier al uw vragen kwijt die betrekking hebben op de test. Voor vragen over de renovatie van uw eigen woning zullen wij in een later stadium één of meer afzonderlijke informatiebijeenkomsten organiseren.

Website

Inmiddels staan alle bouwbulletins ook op de website van Park Boswijk onder http://www.parkboswijk.nl/renovatie/blog/categorie/bouwbulletins/ U kunt daar straks ook de renovatietest volgen middels foto’s in de verschillende stadia.

 

Bert van der Laan, gedelegeerd opdrachtgever VvE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *