Planning.

Zoals velen van u, maar met name de bewoners in blok E hebben gemerkt, loopt de planning verre van vlekkeloos. Het komen tot een goed doorlopend proces was en is niet eenvoudig. De proeftravee met 4 leegstaande appartementen boven elkaar en het starten met de renovatie van heel woonblok Eik heeft ons veel geleerd. We werden helaas geconfronteerd met de nodige (technische) verrassingen en het zoeken naar de juiste afstemming tussen de verschillende uitvoerende partijen. Ook het communicatietraject en afstemming met de bewoners nam meer tijd in beslag als geprognotiseerd. Het projectmanagementteam had onvoldoende capaciteit om deze problemen adequaat aan te kunnen pakken. Door al deze factoren hebben de werkzaamheden in gebouw Eik de nodige vertraging en uitloop opgeleverd, waarvoor wij als VvE onze excuses aanbieden.

Ook gebouw F zal hierdoor nog te maken hebben met een niet geheel strak lopende planning. De voorbereidingen voor realisatie zijn nog niet geheel afgerond. Vanaf gebouw G en H, die in principe een kopie zijn van E en F zullen de verschillende werkzaamheden weer opvolgend, dus zonder lange onderbrekingen,  worden uitgevoerd. Inmiddels is het projectmanagementteam uitgebreid tot de gewenste en nodige omvang.

 

Planning en zonwering.

De periode tussen demontage van uw zonnescherm, het daarna vervangen van uw gevelelement, en de diverse andere werkzaamheden zoals schilderwerk en montage van een nieuw scherm zal enkele weken bedragen. Met weer meer zonneschijn in het vooruitzicht zal daarom voor de bewoners op de bovenste verdieping  een tijdelijke oplossing worden voorzien.  Voor de bewoners van de begane grond, 1ste en 2de verdieping zal een tijdelijke stroomaansluiting voor het screen of zonnescherm worden aangebracht. Als zaken fout lopen, loopt er meer fout. Abusievelijk is bij een aantal bewoonde woningen van gebouw E zonwering verwijderd. Ook hier zal een tijdelijke voorziening worden aangebracht.

Bert van der Laan,

Gedelegeerd opdrachtgever VvE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *